Τεχνικά έργα για τον αθλητισμό

Τεχνικά έργα για τον αθλητισμό

1) Το Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο που άρχισε να κατασκευάζεται απο τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και παρέμενε ημιτελές ολοκληρώθηκε με δαπάνες του δήμου μας και πληροί όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες συνθήκες (παρκέ, θέρμανση, κερκίδες, ηλεκτρονικά όργανα κ.α.) για σύγχρονη και ασφαλή άθληση.

Άποψη του εσωτερικού του Κλειστού Γυμναστηρίου της οδού Ελευθερωτών μετά την αποπεράτωσή του από τον Δήμο

2) Ολοκληρώθηκε η κατασκευή δύο νέων αιθουσών γυμναστικής για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, με πλήρη εξοπλισμό οργάνων γυμναστικής και υποδομή για μπαλέτο.

3) Ολοκληρώθηκαν οι βασικές υποδομές του Δημοτικού Σταδίου στα νταμάρια, με γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβο με ταρτάν, αποδυτήρια, κυλικείο, κερκίδες. Η μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό του σταδίου και το στρώσιμο του γηπέδου με τεχνητό χλοοτάπητα είναι έτοιμη και το έργο δημοπρατείται άμεσα από τη Νομαρχία Αθηνών.

Το Δημοτικό Στάδιο λίγο πριν την ολοκλήρωσή του

4) Ολοκληρώθηκε και λειτουργεί ήδη το νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο χώρο του 3ου Γυμνασίου – 3ου Λυκείου Υμηττού. Εκεί, πέρα από τις σχολικές δραστηριότητες, στεγάζουμε τα δημοτικά προγράμματα άθλησης γυναικών, παιδιών (καλαθοσφαίριση)  και παραδοσιακών χορών.

 Το νέο κλειστό γυμναστήριο στο 3ο Γυμνάσιο -Λύκεο Υμηττού 


5) Ολοκληρώθηκε η μελέτη και είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί το έργο της ανάπλασης του χώρου των παλαιών λατομείων. Το έργο περιλαμβάνει γήπεδα μπάσκετ, τένις, ποδοσφαίρου 5Χ5, τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, περιπάτου, παιδικών χαρών και χώρων αναψυχής. Το πράσινο θα ενισχυθεί σημαντικά.

6) Με πρωτοβουλία του Δημάρχου  αποφασίστηκε η απαλλοτρίωση του οικοπέδου, έκτασης 830 τ.μ., που ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και είχε παραχωρηθεί για χρήση στον ΑΟ ΑΜΥΝΤΑ. Με την απαλλοτρίωση εξασφαλίζεται οριστικά η μοναδική ελεύθερη έκταση που υπάρχει στην περιοχή για την ανάπτυξη αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τη νεολαία.

7) Σε συνδυασμό με το νέο Δημοτικό Στάδιο και το Θέατρο Βράχων όλες οι παρεμβάσεις που κάνουμε έχουν σκοπό τη δημιουργία ενός πολυχώρου αθλητισμού και πολιτισμού, έργο πολύ σημαντικό για την πόλη μας.